Expect us...

05.02.2012 15:27

Slyšel jsem mnoho příběhů...

Ale málokterým se dá věřit....Přesně tak vypadá současná situace, kterou pozoruji s menším napětím a očekáváním, co se vlastně bude dít.

Nebudu zde psát o své stránce a svých literárních pokrocích, tentokrát ne...Vzal jsem pero do ruky z úplně jiného důvodu. A to se týká momentálních problémů nespokojenosti lidí s ACTA a vším okolo souvisejícím (problémy s vládou atd.)

Mnoho lidí fakt o tom, že je ACTA nebezpečná ani nepřemýšlí a dokola se krmí žvásty o tom " No tak piráti přestanou stahovat", v první řadě bych se zeptal i těch nejmenších uživatelů internetu kdo z vás tzv. " pirátem " není?  Nemusí se jednat zrovna o stahování hudby nebo filmů ale třeba i pitomých obrázků kočiček na které nemáte autorská práva.

A v druhé řadě začnu hovořit v širším úhlu... ACTA popírá svobodu slova a nerespektuje soukromí člověka. Média nám už teď do očí lžou a záměrně infikují do zpráv řeči o Anonymous jako " pozor hackeři mohou ublížit i vám." 

A v první řadě nikdo z nich stejně jako mnoho lidí na internetu nechápou význam slova " Anonymous", mnozí je dokonce označili za srabi schovávající se za maskou a nemám ani sílu citovat autora tohoto chabého výroku a jako novinář u mě klesl se vším všudy.

Ale nebudu vysvětlovat o čem VLASTNĚ ACTA JE, ten kdo se nad tím zamyslí si to podobně jako já najde na internetu, aby dostal podrobné informace. Chci mluvit, o tom, co se děje celkově a vězte že ACTA je jen začátkem. Konec konců, není snad tak naivní představa, že by se někdo podobně jako v mnohých knihách rozhodl prostě, že bude ovládat svět. Je to vlastně až mrazivě reálná představa a není divu, již v kapitolách dějepisu máme několik takových narušených osob.

Často sleduji stránky na facebooku Revoluce 2012, Anonymous Czech Republic, AnnoNews a stop Acta a podobné stránky. Co nejvíc mě zaráží je fakt, kolik lidí se honí za zbytečnými otázkami a pochybami. Je sice logické, že žádají například tvůrce stránek Revoluce 2012, co je jejich záměrem, ale rád bych zdůraznil, že to samo o sobě není až tak podstatné - (Stejně jako šarvátka o to, kdo nyní správcuje Revoluci 2012) já vnímám tohle složení jen jako prostředek domluvy mezi lidmi. Sdílení stejného úvědomění, že něco je na tomhle světě zatraceně špatně.

Chci tím říct, že nikdo nás nebude tahat za ručičku, vodit touhle cestou a odpovídat na otázku, kterou si máme zodpovědět sami. Co vlastně chceme změnit? Stejně s tím žádný správce nějaké stránky (ať už to jsou Anonymous nebo kdokoli jiný) nic neudělá. Je to jen a pouze NA NÁS SAMÝCH.

A na nás samých to bylo od počátku a bude to tedy i do konce. To my sami si volíme jakou cestu půjdeme a to, že se neustále ptáme někoho jiného, co bychom měli dělat pak způsobuje onen chaos na světě přičemž se sami sebe ptáme: ,, Jak jsme dopustili, že nás někdo ovládá?"

Odpověď zní jednoduše: ,, Nechali jsme to na někom jiném."

Chci tím říct, že nezáleží na tom jestli si kupujeme masky Guye Fawkese. Nezáleží na tom, kdo založil revolucionářskou myšlenku a nezáleží na tom jestli klikneme na " to se mi líbí" na stránkách S|TOP ACTA.  Záleží jen a POUZE NA TOM, jestli se sami dokážeme postavit tomu, co chceme vlastně udělat. To my se máme ptát sami sebe jakou cestou změna povede a my sami si tu cestu určíme. V tom je myšlenka Anonymous (ať už ji někdo chybně označil za sektu nebo bandu terroristů).

 

 

Děkuji za pozornost - Syed Heckle