Lidé hloupnou..

17.11.2012 21:24

 

 

Přesně taková věta mne, nikoliv z nějakého vzteku ale z čistého pozorování, napadá, když sleduji současnou situaci v ČR. Přestože jsem mladý a podle většiny hloupý a neznalý politické problematiky (nepopírám, ale laicky můžu říct, že něco není v pořádku), musím se ozvat, protože tak mi káže srdce. Chtěl jsem si nejprve rozebrat debatu o kandidátech na prezidenty, ale jelikož stále sbírám informace a urovnávám si argumenty, napíšu o asi nejvíc debatovanější situaci. Hořčí než horká čokoláda.

Při pohledu na politické výsledky, přestože jsem pouze 18 letý mladík, musel jsem se zvednout z gauče a se soptěním odejít. To znělo poněkud cholericky, ale moje reakce byla oprávněná. Nemám tento systém zrovna v oblibě, ale stejně tak se mi příčí představa, že potom co by komunisté opili lidi rohlíkem, jsem znovu stál někde na náměstí a mrznul a napravoval situaci po svých rodičích, kteří něco takového už jednou napravovali. Opravdu, nebohý lide, stáli jste tam tehdy zbytečně? Chápu, v zoufalosti udělá člověk cokoliv, ale volit komunisty není tou nejlepší volbou. Jistě, nevykrádali nás v poslední době snad vůbec, neprovalila se žádná kauza jako v případě dnešních politiků…

ALE…

 Přesně, je tu jedno velké ALE. Tím, že si naivně řekneme, že zvolit komunisty bude nakonec mnohem lepší, než to, co nám tam sedí dnes…Není řešením. Je to jako situace s nacisty, tehdejší zoufalí Němci si také zřejmě nepředstavovali, do jakých obludných rozměrů se Hitlerovo NSDAP mohlo rozrůst. To samé platí o revolucích v Rusku a konec konců i tady. Pravda komunismus je v některých věcech značně liší od fašismu, přesto v dnešní době se v některých zemích odráží v mnohem horším světle. Ano, v České Republice, by přece po tom, co udělali, nic takového šíleného nevzniklo. A vlastně bychom si žili blaze.  Myslet si něco takového, jen proto, že takové roky už pominuly a že jsme vesměs malá bezvýznamná země, nebudeme mít přece scénáře jak z hollywoodských filmů. Na tento argument, odpovídám pouhým mlčením. Ovce budou vždycky jenom ovce a už ta nebohá zvířata, vědí, co je pro ně dobré a co ne. Já osobně, začínám mít pocit, že tahle země má krátkou paměť a než aby vyhledala jiné řešení, sebrala kousek hrdosti, který se zde ještě někde nachází, zvolí KSČM. Omlouvám se drazí rodičové, učitelé, profesoři, pracovníci… Ale já po vás další hnůj uklízet nehodlám. Politický systém se u nás rozpadá ve lži a hnusu, KSČM je však odrazem něčeho stejně odporného a proto nehodlám volit mezi lepší formou komunismu tvářící se jako demokracie ale ani mezi komunismem samotným. Celý život, po celém světě lidé bojují, aby vymizeli poslední iniciativy takového režimu a co uděláme my? Jako zbabělci se k takovým časům vracíme. Někdy si říkám, jestli už z naší postupující hlouposti, si něco tak příšerného nezasloužíme. Ale věřím, že ne, věřím, že se najdou tací, kteří chápou, že volit komunisty nebo jim podobné prasátka, nikdy nebude vést k naprosté spokojenosti.

Na novinkách by mne touto dobou, už pranýřovali za nezkušenost, za neprožití let v totalitním režimu… Ano, znám situaci jen z vyprávění a dějepisu, ale stačí mi to dostatečně na to, abych posoudil, že to není správná volba.

Snad se jednou svět už konečně vzpamatuje.