The Talking Hounds - Přehled

21.07.2011 14:36

The Talking Hounds

Tento příběh je jedno z mých značně depresivních sci-fi (a že jich není a nebude málo). Ale toto jako jediné, hodlám rozvést mnohem víc. The Talking Hounds je sci-fi, které víceméně odraží některé konspirační teorie o budoucnosti a zároveň se opírá o fakta z minulosti - přesné přirovnání k výzkumům z 2.světové války. Konkrétně se opírá o pokus stvořit mluvící psy fungující jako špioni pro SS. Moc o tom nevím, ale ten nápad jsem se rozhodl použít pro tento sci-fi příběh, nečekejte však nějaké mírumilovné domácí mazlíčky. V tomto příběhu je svět po nukleární válce po roce 2016, Čína je světovou velmocí a Evropa je výhradně muslimská nicméně skoro nezalidněná. A v této nehostinné krajině, poseté tisícemi mrtvol, prachem a sazemi se pohybuje tulák - kdysi známý jako Roger Fawkes. Dnes je jeho jméno vlastně zbytečné. Všechno je totiž zlikvidované, úřady neexistují a města jsou nadobro zničena, slunce zahalily černé nepropustné mraky a lidstvo je skoro vyhlazeno. Nezbývá mu tedy nic jiného než se pokusit přežít a v naivní naději vyčkat na lepší časy. Jeho jediným přítelem je malá přítulná kolie jménem Sasha, kterou bohužel používá i při své obraně.

Pevnost Rule - sídlo těch nejmocnějších - vyhrála nukleární válku právě díky své hrozivé zbrani, která se však ze začátku vůbec netýkala jaderných zbraní, ale důmyslných výzkumů.

Roger Fawkes se proto musí obávat temných plíživých stínů zjevujících se na horizontu se žhnoucíma očima vydávající pazvuky jako obyčejný pes a jako něco zcela jiného.

Ve svém zoufalství je pojmenoval dle horrorové literární bestie " baskerville". Psí mutanti, kteří mají mozky těch největších diktátorů světa.